Make-Up

Autumn/Winter 2017 Make Up Trends

By  | 

Summer is almost gone and we have to deal with it! Though we will miss the long hot days, the beach, the feeling of wearing something loose, etc., we have to move on with another season that will bring changes. If you are looking for the newest trends to follow this upcoming season, scroll down and take a look. You will notice that some trends are the same as before. Let’s just say that no matter the years, we just can’t stay away from “the old”. It is always there, just waiting to show up again.

Stina e Veres eshte ne te perfunduar dhe duhet te mesohemi me kete fakt! Edhe pse do te na mungojne ditet e gjata dhe te nxehta, plazhi, ndjesia e te veshurit sa me lehtshem, etj., ne duhet te vazhdojme perpara me nje sezon tjeter qe do te sjelle ndryshime. Nese je ne kerkim te tendencave me te reja kete sezon qe vjen, leviz me poshte dhe hidhi nje sy. Do te veresh qe disa tendenca jane njesoj si me perpara. Le te themi qe pavaresisht viteve, ne nuk mund t’i qendrojme larg “te vjetres”. Ajo eshte gjithmone aty, ne pritje per t’u shfaqur perseri. 

1. Imperfect lips

autumn-winter-2017-makeup-trends

Giambattista Valli & Topshop Unique

Forget spending time to create the perfect lip line and apply lipstick all over the lips to create a bold look. The imperfect lips effect always happens to me when I go out have a drink or something and in the end my lipstick is far away from being perfect. And you know what? I do not mind at all, because somehow the look is a bit strange, but beautiful at the same time. Now you do not have to worry anymore, because imperfect lips are the newest trend. The look was seen at Giambattista Valli, Topshop Unique, Temperley London, etc.

Harro te shpenzosh kohe per te krijuar vijen perfekte me laps dhe te aplikosh buzekuq per te krijuar nje pamje te plote. Efekti i buzeve jo-perfekte me ndodh sa here qe dal per te pire ndonje gje dhe ne fund te dites buzekuqi im eshte larg te qenurit perfekt. Dhe e di cfare? Nuk e kam aspak problem, sepse ne njefare menyre pamja eshte disi e cuditshme, por e bukur ne te njejten kohe. Tani nuk ke pse te shqetesohesh, sepse buzet jo te perkryera jane tendenca e fundit. Ky look u shfaq tek sfilata e Giambattista Valli, Topshop Unique, Temperley London, etj. 

2. Bleached brows

autumn-winter-2017-makeup-trends

Altuzarra & Proenza Schouler 

Though I have no admiration for this trend, it is still on. I have to admit that looking strange or better say looking different has turned into a brand. People are attracted more and more by things that are far away from being normal. The look was seen at Proenza Schouler, followed by Altuzarra where a light shade was applied to the brows, even though the models had dark brows. This trend suggests you get a shade which is lighter than the color of your brows, so that you create the bleached brows effect. Personally, I will never do it!

Edhe pse nuk e admiroj kete trend, vazhdon te jete serisht prezent. Me duhet ta pranoj se te dukurit i cuditshem ose me mire te them te dukurit ndryshe eshte kthyer ne nje marke. Njerezit sa vijne dhe terhiqen me shume nga gjera qe jane larg te qenit normal. Ky look u shfaq ne sfilaten e Proenza Schouler, ndjekur nga Altuzarra ku nje nuance e lehte u aplikua tek vetullat edhe pse modelet kishin vetulla te erreta. Ky trend sugjeron qe te perdoresh nje ngjyre me te hapur se ngjyra e vetullave te tua, ne menyre qe te krijosh efektin e vetullave te verdha. Personalisht, nuk do ta beja kurre!

3. Rose

autumn-winter-2017-makeup-trends

Anrealage & Bora Aksu

There is nothing better than a shade of light pink or better say rose applied to the lips, cheeks or eyes. This shade makes a perfect, yet a controversial effect during the cold days. I consider it as a romantic color, which is in perfect synchrony with the atmosphere that surrounds Winter, because as a person you become more and more nostalgic.

Nuk ka asgje me te mire se sa nje nuance roze e lehte e aplikuar tek buzet, faqet ose syte. Kjo nuance krijon nje efekt perfekt, edhe pse kundershtues gjate diteve te ftohta. Une e konsideroj ate nje nuance romantike, e cila eshte ne sinkron perfekt me atmosferen perreth Dimrit, sepse si person ti behesh sa here dhe me shume nostalgjike. 

4. Pop color

autumn-winter-2017-makeup-trends

Byblos, Vivienne Westwood & Emilio de la Morena

41

Fyodor Golan, Pucci & Mulberry

Colors were quite notable during the presentation of the Fall/Winter 2017-2018 collections. You could see them everywhere and make up artists gave us their own version of pop color. The trend appeared most of all in the eye area, where different shades of liners and toners were applied to the eyes. This daring look was almost hypnotizing and so wild that makes the person who embraces it so special.

Ngjyrat ishin teper te dukshme gjate prezantimit te koleksioneve Vjeshte/Dimer 2017-2018. Ti mund t’i shikoje ato kudo dhe artistet e makijazhit dhane versionin e tyre te ngjyrave pop. Trendi u shfaq me se shumti ne zonen e syve, ku nuanca te ndryshme te penelit dhe tonit u aplikuan tek syte. Ky look i guximshem ishte pothuajse hipnotizues dhe shume i eger sa qe e ben personin qe e perveteson ate te vecante.

 

5. Go Metal

autumn-winter-2017-makeup-trends

Balmain, Brandon Maxwell & Les Copains

Fall 2017 is far away from being too simple and too normal. One thing is for sure that EYES are above everything. The metallic effect is still on and you can apply a touch of silver under the eye or a shade of copper in the center of the lids. You can complete the look by mixing the metallic effect with black shadow or eyeliner.

Vjeshta 2017 eshte larg te qenit shume i thjeshte dhe shume normal. Nje gje eshte e sigurt qe SYTE jane mbi gjithcka. Efekti metalik vazhdon te jete perseri trend dhe ti mund te aplikosh nje nuance te lehte argjendi poshte pjeses se syve ose nje nuance bakri tek qepallat. Ti mund ta kompletosh pamjen tende duke perzier efektin metalik me ton ose penel te zi per syte. 

6. Twiggy Lashes

autumn-winter-2017-makeup-trends

Chanel, Emporio Armani & MSGM

Though the 90s style is back and there isn’t a single person who hasn’t worn a piece that reminds us of those years, still the far far past is still present and I am talking about the sixties. The sixties lashes or better say the Twiggy Lashes are back again, but this time they are not alone. A simple touch of silver can be added to the eyes and the effect is amazing. It is like the past and the future have come altogether.

Edhe pse stili i viteve 90′ eshte rikthyer dhe nuk ekziston nje person i vetem qe te mos kete veshur dicka qe na kujton ato vite, perseri e shkuara shume e larget eshte perseri prezente dhe jam duke folur per vitet gjashtedhjete. Qerpiket e viteve gjashtedhjete ose Qerpiket si te Twiggy-t jane rikthyer perseri, por kete here jo vetem. Nje nuance e lehte argjendi mund t’i shtohet pjeses se syve dhe efekti do te jete fantastik. Duket sikur e shkuara dhe e ardhmja jane bere nje e vetme. 

7. Berry Lips

autumn-winter-2017-makeup-trends

La Perla, Aquilano e Rimondi & Valentino

I believe that if there is one trend that will never go away during the winter season, it is for sure the berry lips. Almost all of us own a burgundy lipstick or have a lip liner in that color. The berry lips are always a good choice when it comes to choosing the look of the day. In the morning opt for a simple look by applying only lipstick and in the evening add colors to your eyes by applying a burgundy eyeliner as seen at Valentino.

Une mendoj se nese ka nje trend qe nuk do te zhduket asnjehere gjate sezonit te dimrit, jane me siguri buzet si qershi. Pothuajse te gjitha ne kemi buzekuq ne vishje ose kemi laps per buzet ne ate ngjyre. Buzet si qershi jane gjithmone nje zgjedhje e duhur kur behet fjale per te zgjedhur look-un e dites. Ne mengjes syno per nje look te thjeshte duke aplikuar vetem buzekuq dhe ne mbremje shto ngjyra tek syte duke aplikuar penel per syte ne ngjyre vishnje si ne sfilaten e Valentinos.

Photo Courtesy of Vogue US and Harper's Bazaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.