Make-Up

Beauty Trends / Fall Winter 2014-2015

By  | 
 photo fallwinter20142015beautytrends_zpsbf3635bb.jpg
There are so many reasons why I watch the fashion shows, but one of them is the curiosity I have to find out which will be the trends we will embrace when the season comes. So during February I wrote down some of the Beauty Trends I noticed for the Fall Winter 2014-2015 and now it is time to publish them.
 
Ka shume arsye se perse une i ndjek shfaqjet e modes, por njera prej tyre eshte kurioziteti per te gjetur se cilat do te jene trendet qe do te perqafojme kur te vije sezoni. Keshtu qe gjate muajit Shkurt shkruajta disa nga Trendet ne Bukuri qe vura re per periudhen Vjeshte Dimer 2014-2015 dhe erdhi koha per t’i publikuar.

#1. Blue is the warmest color
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi_zps62f06afb.jpg
This season it’s all about the eyes, especially about the blue color. So get a shade of blue and apply it on your eyelids or use it as an undereye liner.
 
Kete sezon gjithcka ka te beje me syte, vecanerisht me ngjyren blu. Keshtu qe merr nje hije blu dhe aplikoje tek qepallat e syve ose perdore per te krijuar nje vije poshte syve.
 
#2. Bold Brows
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi4_zps8b19fcbf.jpg
Well I think the Cara Delevingne look will be “IN” even this season so get a pencil for your brows and fill them. Don’t forget to match the shade of your brows with the shade of the pencil.
 
Epo besoj se pamja prej Cara Delevingne do te jete “IN” edhe kete sezon keshtu qe merr nje laps per vetullat dhe mbushi ato. Mos harro te pershtasesh ngjyren e vetullave me ate te lapsit.
 
#3. Invisible Brows
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi3_zps1283ee88.jpg
I really hope I don’t see women using this trend because brows are part of the face, they are meant to be seen not hide them. 
 
Shpresoj me te vertete qe femrat te mos e perdorin kete trend, sepse vetullat jane pjese e fytyres, ato jane bere per t’u dukur jo t’i fshehim ato.
 
#4. Twiggy Lashes
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi7_zps7e934f9b.jpg
It looks like Rochas, Gucci, Prada, Versace and others want us to look like Twiggy, so instead of putting false lashes only on your upper lashes, it is time to put them also on the lower lashes. If you are not a fan of false lashes, then a mascara will also create the Twiggy look.
 
Mesa duket Rochas, Gucci, Prada, Versace dhe te tjere duan qe ne te dukemi si Twiggy, keshtu qe ne vend qe te vendosim qerpike fallso ne pjesen e siperme, erdhi koha qe t’i vendosim edhe ne qerpiket e poshtem. Ne qofte se nuk je nje fanse e qerpikeve fallso, atehere perdorimi i nje rimeli do te krijoje gjithashtu nje pamje si te Twiggy-t.
 
#5. Graphic Liner
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi1_zps7db4b78a.jpg
It is time to stop doing the same thin eyeliner and start experimenting more if you want to have a dramatic look. I think I might just stay with the thin eyeliner as I am not that brave enough to experiment with my look.
 
Eshte koha te ndalosh se beri te njejten vije te holle peneli dhe te fillosh te eksperimentosh me shume ne qofte se deshiron te kesh nje pamje dramatike. Mendoj se do te vazhdoj se beri vijen e holle te penelit pasi nuk jam dhe aq e guximshme qe te eksperimentoj me pamjen time.
 
#6. Cat Eye
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi9_zps7903b13b.jpg
I said that I am not that brave to experiment with my look, but I would definitely try the Cat Eye Look. Well it is not so hard after all doing it and I might say that it changes so much the way your eyes look when you go for the cat eye.
 
Me siper shkruajta se nuk jam dhe aq e guximshme qe te eksperimentoj me look-un tim, por padyshim do te krijoja pamjen prej maceje. Epo nuk eshte dhe aq e veshtire per te bere nje gje te tille dhe me duhet te them se ndryshon shume menyra se si syte duken kur provon te krijosh look-un prej maceje.
 
#7. Glowing Eyes
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi2_zpsf1d4438d.jpg
If you want to put little make up, or no make up at all, maybe you can give just a little bit of glow to your eyes. Get a soft shade and apply it on your eyelids or all over the eye area just for some glow.
 
Ne qofte se deshiron te aplikosh pak make up ose aspak, ndoshta mund t’i japesh vetem pak shkelqim syve te tu. Zgjidh nje ngjyre te lehte toni dhe aplikoje tek qepallat ose ne te gjithe zonen e syve per pak shkelqim.
 
#8. Metallic Eyes
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi5_zpsac7197ae.jpg
I told you that this season it’s all about the eyes, so if you want to try something different go for the metallic make up. This season metallic will be on the eyelids, cheeks and even on the lips. I dare you to apply it on the lips!
 
Te thashe qe kete sezon gjithcka ka te beje me syte, keshtu qe nese deshiron te provosh dicka ndryshe shko per make up metalik. Kete sezon ngjyrat e metalit do te aplikohen tek qepallat e syve, tek faqet madje edhe tek buzet. Te sfidoj te aplikosh ngjyrat e metalit tek buzet!
 
#9. Shades of…
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi5_zpsb55582ff.jpg
Get an eye palette and apply all your favorite shades, because this season it’s all about them. Naked Palette of Urban Decay will come to your help.
 
Merr nje palet per syte dhe apliko te gjithe ngjyrat e tua te preferuara, sepse ky sezon ka te beje vetem me ngjyra. Naked Palette e Urban Decay do te te vije ne ndihme.
 
#10. Natural Make Up
 photo fallwinter20142015beautytrendsbeautyenxhi6_zpsb59e1579.jpg
And now, last but not least natural make up will follow you everywhere not only this season but for all the upcoming seasons. I have seen that people are becoming aware of how important it is to look natural, so instead of covering up your face go for a light foundation that matches your skin tone and apply a soft pink color on your lips.
 
Dhe tashme, ne fund por jo me pak e rendesishme make up-i natyral do te te ndjeke kudo jo vetem kete sezon, por edhe sezonet ne vazhdim. Kam vene re qe shume persona kane filluar te behen me te ndergjegjshem per faktin se sa e rendesishme eshte te dukesh sa me natyrale, keshtu qe ne vend qe te mbulosh fytyren tende me make up, apliko nje fondatinte te lehte qe pershtatet me tonin e lekures dhe apliko nje ngjyre te lehte roze tek buzet.
 
 
Photo Credits: Glamour UK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.