Make-Up

How To Apply The Lip Liner The Right Way

By  | 

The lip area is a very essential part when it comes to our Make Up routine, but in order to get the look we want, it is crucial to apply the lipstick the right way. Have you ever wondered what is the secret to a perfect lipstick? Easy, the lip liner!

I am sure that many women do not use a lip liner. Well somehow it takes time to apply the lip liner the right way and then apply lipstick when you are in a rush. But, if you have decided that you want to look perfect and you have enough time, you should follow a few steps to achieve your goal: perfect lips.

Zona e buzeve eshte nje pjese e rendesishme kur behet fjale per rutinen tone te Make Up-it, por ne menyre qe te arrijme pamjen qe kerkojme, eshte themelore te aplikojme buzekuq ne menyren e duhur. Ke menduar ndonjehere se cili eshte sekreti i buzekuqit perfekt? E thjeshte, lapsi i buzeve!

Jam mese e sigurt qe nje pjese e madhe e femrave nuk perdorin laps per buzet. Epo ndonjehere nevojitet kohe per te aplikuar lapsin ne menyren e duhur dhe me pas buzekuq kur e ke me nxitim. Por, nese ke vendosur te dukesh perfekte dhe ke mjaftueshem kohe ne dispozicion, ti duhet te ndjekesh disa hapa per te arritur qellimin tend: buze perfekte.

Choose the colour

The first thing you should do is decide on the color you want to apply on your lips. After that it is very important to apply a liner that is lighter than your lipstick color. If you are planning to wear read, go for a light red and if you are planning to be natural, go for a nude color or soft pink.

Gjeja e pare qe duhet te besh eshte te vendosesh per ngjyren qe do te aplikosh. Pas kesaj eshte e rendesishme te aplikosh nje laps qe eshte me i hapur se ngjyra e buzekuqit tend. Nese ke ndermend te vesh ngjyre te kuqe, zgjidh nje te kuqe te lehte dhe nese ke ndermend te jesh natyrale, zgjidh nje ngjyre neutrale ose roze te lehte.

Go easily

Never go too heavy handed when you apply the lip liner. This is one common mistake that most women do. The lip liner should be applied very carefully and in a soft way, otherwise you will ruin everything. The lip liner adds definition to your lips by making them look bold and it also prolongs the stay of the lipstick.

Asnjehere mos ushtro presion kur aplikon lapsin e buzeve. Ky eshte nje gabim i perbashket i shumices se femrave. Lapsi i buzeve duhet te aplikohet me shume kujdes dhe ne menyre te bute, perndryshe do te shkaterrosh cdo gje. Lapsi i buzeve i nxjerr ne pah buzet e tu duke i bere ato me te plota, si dhe shton qendrimin e buzekuqit.

Follow the shape of your mouth

But, in order to add definition to your lips you must follow very carefully the shape of your mouth. Never try to go outside that area. Believe me, you will never get the Kylie Jenner effect.

Por, ne menyre qe te nxjerresh ne pah buzet e tua duhet te ndjekesh me shume kujdes formen e buzeve. Asnjehere mos tento ta kalosh ate zone. Me beso ti asnjehere nuk do e arrish efektin e Kylie Jenner.

Blend

Well there is not much to talk about this step. After you have applied the lip liner, use your hands to soft it a little bit and then go for the chosen lipstick. When you are finished you can use again your lip liner to correct any mistake you see.

Epo nuk mbetet shume per te folur per kete hap. Pasi te kesh aplikuar lapsin e buzeve, perdor duart per ta zbutur pak dhe me pas vendos buzekuqin qe ke zgjedhur. Kur te kesh perfunduar mund te perdoresh perseri lapsin e buzeve per te korrigjuar cdo gabim qe veren. 

Nude never fails you

If you do not want to spend too much on buying different colors, you can always go for nude. Whether you are applying a lighter or darker lipstick, nude works with any lipstick color.

Nese nuk deshiron te shpenzosh shume duke blere ngjyra te ndryshme, ti gjithmone mund te zgjedhesh ngjyren neutrale. Edhe nese ti aplikon nje buzekuq te hapur ose te erret, ngjyra neutrale shkon me cdo ngjyre buzekuqi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.